Brand in transformatorhuisje bij station Hilversum, foto: ProRail

Schade aan transformatorhuis bij station Hilversum hersteld

De schade aan een transformatorhuis bij station Hilversum is hersteld. Daardoor kunnen donderdag vanaf 12.00 uur ook weer intercity’s en internationale treinen van en naar het station rijden. Volgens ProRail is er samen met de aannemer alles op alles gezet om de stroomvoorzieningen te herstellen.

Zaterdagochtend 10.30 uur brak er een brand uit in een transformatorhuisje bij station Hilversum. De brand was rond 14.30 uur geblust. Vanwege de brand werd het treinverkeer rondom Hilversum stilgelegd.

Bovenleiding

Door de schade aan het transformatorhuis stond er minder spanning op de bovenleiding. Daardoor was het de afgelopen dagen niet mogelijk om Intercity’s en internationale treinen in Hilversum te laten stoppen. Donderdagmiddag kan dat wel weer.

Update: donderdag 19 juli 11.22 uur

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Schade aan transformatorhuis bij station Hilversum hersteld”

Nico Spilt|19.07.18|11:44

Transformatorhuisje? Misschien moet u eens gaan kijken hoe groot dat “huisje” in het echt is.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.