Een 3D-weergave van het Nederlandse spoor, foto: Wiep van Apeldoorn

CGI genomineerd voor award met 3D-spooromgeving

IT-dienstverlener voor de spoorsector CGI is genomineerd voor de Computable Awards 2018 met een voor de spoorsector ontworpen 3D-omgeving. CGI kreeg vorig jaar de opdracht van ProRail om het Nederlandse spoorwegnet in 3D na te bouwen. 

CGI is genomineerd in de categorie Service-integrator van het Jaar. Ict-vakblad Computable nomineerde naast CGI Atos, Axians, Econocom, ICT Group, KPN, Ordina, Sogeti, Solvinity en Telindus. De winnaars worden op 30 oktober bekendgemaakt.

Virtuele spooromgeving

In de virtuele spooromgeving van CGI kunnen proeven worden uitgevoerd, zonder dat deze het treinverkeer hinderen. Andere voordelen zijn dat de kosten lager zijn en de tests sneller en veiliger kunnen gebeuren. In de virtuele wereld kunnen machinisten treinen besturen, communiceren met gesimuleerde treindienstleiders en worden echte systemen voor spoorbeveiliging op de 3D-wereld aangesloten.

Bij de zogenaamde Live Virtual Constructie-simulaties komen de werkelijke situatie en een virtuele gesimuleerde situatie bij elkaar. Dit biedt ProRail de mogelijkheid om innovaties veilig en snel te ontwikkelen, te testen en in te voeren. CGI zet hierbij haar kennis op het gebied van serious gaming in. Een aantal van de 3D-projecten die het bedrijf voor ProRail gaat realiseren zijn te zien zijn in Railcenter Amersfoort.

Lees ook:

ProRail gaat spoorinnovaties testen in 3D-omgeving

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.