Poolse politie. Foto: bardrock

Een dode en 27 gewonden bij treinongeluk Polen

Bij een treinongeluk in Polen is woensdagmiddag een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. De man stak met zijn vrachtwagen een onbeveiligde spoorwegovergang over, maar op dat moment kwam er een passagierstrein aan. De machinist van de trein werd zwaargewond per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Onder de 27 gewonden waren tien kinderen die allemaal lichtgewond raakten. Dat melden Poolse media.

Het treinongeluk gebeurde rond 1 uur ’s middags vlakbij de plaats Daleszewo, in het noord-westen van Polen bij de Duitse grens. De trein reed vol in op de vrachtwagen, die beladen was met boomstammen. Hierbij werd de vrachtwagencabine volledig verwoest. De vrachtwagenchauffeur was op slag dood.

Beschadigingen

De bovenleiding en het spoor raakte beschadigd door het ongeval. Volgens lokale media kunnen de herstelwerkzaamheden nog dagen duren. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de ongeluk.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.