ProRail ondergaat cultuurtraject met ‘bijbehorende taal’

OPINIE – Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur heeft bekendgemaakt dat ProRail de komende jaren een cultuurtraject ingaat als onderdeel van de omvorming tot zelfstandig bestuursorgaan (zbo). ProRail zal zich daarbij ‘de nieuwe verhoudingen met bijbehorende taal, houding en gedrag’ eigen maken die ‘bij de publiekrechtelijke status horen’. Het is de vraag of de uitgesproken ProRail-topman Pier Eringa zich helemaal zal thuis voelen in deze nieuwe rol.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “ProRail ondergaat cultuurtraject met ‘bijbehorende taal’”

Frans Appel|08.06.18|10:50

Tsjonge jonge jonge, wat is die Pier toch goed !. Wat hij zegt, over versperringen, dat zeggen wij al jaren op de werkvloer !. Maar hey, wij hebben daar niet voor gestudeerd, dus wat weten wij er nou van ?

Marco Boom|11.06.18|13:44

Tja Frans. Hij geeft zelf ook een mogelijke oorzaak aan: “Het veiligheidsdenken op het spoor is doorgeslagen.” Gestudeerd of niet, het is ook maar net welke kijk iemand heeft op het spoor. Overigens, ik vraag me af wat de omvorming tot zbo en dit cultuurtraject in de praktijk gaan betekenen. Met name de organisatie/besluitvorming van/over spoorprojecten.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.