Een trein van Transport for London

Nettowinst Strukton stijgt door hogere opbrengsten raildivisie

Strukton heeft in 2017 een nettoresultaat behaald van 25,1 miljoen euro. Dat is aanzienlijk hoger dan in 2016. Volgens de onderneming is dat vooral te danken aan de groei van bedrijfsopbrengsten bij Strukton Rail. Ook Strukton Worksphere en Strukton International lieten mooie resultaten zien.

Het nettoresultaat van 25,1 miljoen is een stuk hoger dan dan van 2016. Toen hield het bedrijf onder de streep 13,3 miljoen euro over. De bedrijfsopbrengsten groeiden in 2017 naar 1,916 miljard euro.

Spooropdrachten

Strukton Rail behaalde in 2017 goede resultaten vanwege het binnenhalen van diverse contracten in het prestatiegericht onderhoud (PGO). Zo werd in december vorig jaar bekend dat Strukton Rail vanaf april dit jaar het dagelijkse spooronderhoud in het gebied Betuwe gaat verzorgen.

Ook in Zweden, Denemarken en Italië deed de spooraannemer het goed. In de nieuwe focuslanden Australië en de Verenigde Staten voerde Strukton Rail de eerste opdrachten uit. Volgens de onderneming zijn de vooruitzichten daarvan zijn veelbelovend.

Onbemand metronetwerk

Strukton plukte verder de vruchten van het grote metroproject in Riyad. Daar wordt op dit moment een onbemande metronetwerk aangelegd van in totaal 176 kilometer lang met 87 stations. Het gaat om ‘s werelds langste metrosysteem in ontwikkeling. Strukton bouwt mee aan drie van de zes metrolijnen. Het aandeel van Strukton in het contract bedraagt één miljard euro.

Strukton Rail is verder betrokken bij de ombouw van oude voertuigen van de Londense metro om ze in te kunnen zetten op overige spoorlijnen in Groot-Brittannië. Strukton rust de treinen uit met elektrische, diesel-, hybride of batterijen-aandrijvingen. In het kader van dit project hebben in 2017 de eerste tests met batterijtreinen plaatsgevonden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.