Containerschip ramt spoorbrug, treinverkeer gestremd, Gouwekanaal in Gouda. Bron: AS Media

Treinen rijden weer over aangevaren spoorbrug

Het treinverkeer kan sinds dinsdagochtend weer over de spoorbrug bij Gouda rijden. Op zondagavond werd de Vierde Gouwebrug aangevaren door een containership. De draaibare brug verschoof, waardoor er maandag geen treinen konden rijden over de spoorbrug.

ProRail liet maandagavond zogeheten ‘stempels’ plaatsen onder de brug, waardoor treinen bij aanvang van de dienstregeling dinsdagochtend weer over de brug konden rijden. Dit zijn tijdelijke pijlers. Het plaatsen van de pijlers duurde zes uur.

Draaisysteem

Later deze week wordt er ’s nachts een test uitgevoerd met het draaien van de brug. Daaruit moeten blijken hoe groot de schade aan het draaisysteem is, zodat beoordeeld kan worden of het draaisysteem tijdelijk te herstellen is en hoeveel tijd dit kost. Tot die tijd kan scheepvaartverkeer hoger dan zeven meter niet langs de brug.

De spoorbeheerder onderzoekt samen met betrokken partijen hoe de aanvaring kon gebeuren. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is daarbij aangesloten. Treinverkeer was op maandag wel mogelijk, doordat treinen werden opgeleid via een andere spoorbrug bij Gouda.

Lees ook:

Treinen rijden weer tussen Gouda en Alphen aan de Rijn

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.