Spoorbrug Friesenbrücke Weener

‘Bouw nieuwe spoorbrug bij Weener loopt op schema’

Wikimedia Commons, gelabeld voor hergebruik

De bouw van de nieuwe spoorbrug bij Weener in Duitsland loopt op schema. Hij zal in 2024 klaar zijn. Dat zegt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in antwoord op Kamervragen. In 2015 raakte de Friesenbrücke over de Eems onherstelbaar beschadigd na een aanvaring met een schip.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Bouw nieuwe spoorbrug bij Weener loopt op schema’”

John rdam|18.05.18|16:49

Tegen de tijd dat de brug klaar is, is vermoedelijk 80% van de reizigers weggelopen. Want zo’n busdienst is natuurlijk geen serieus te nemen vervanging voor de trein. En dat herstel van de brug 9 jaar moet duren is een uiting van totale incompetentie van de verantwoordelijke politici. De brug van Poetin naar de Krim is heel wat sneller gebouwd.

SanguineTheWolf|24.12.18|22:43

2024, das leuk, elk jaar naar ouders die in de buurt woont kan ik niet direct met de fucking trein en moet in buskaart kopen by the duitse bussen dienst van 3 euro nog wat ofzo? Schandalig. Ik heb een OV kaart om die reden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Bouw nieuwe spoorbrug bij Weener loopt op schema’ | SpoorPro.nl
Spoorbrug Friesenbrücke Weener

‘Bouw nieuwe spoorbrug bij Weener loopt op schema’

Wikimedia Commons, gelabeld voor hergebruik

De bouw van de nieuwe spoorbrug bij Weener in Duitsland loopt op schema. Hij zal in 2024 klaar zijn. Dat zegt staatssecretaris Stientje van Veldhoven van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in antwoord op Kamervragen. In 2015 raakte de Friesenbrücke over de Eems onherstelbaar beschadigd na een aanvaring met een schip.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

2 reacties op “‘Bouw nieuwe spoorbrug bij Weener loopt op schema’”

John rdam|18.05.18|16:49

Tegen de tijd dat de brug klaar is, is vermoedelijk 80% van de reizigers weggelopen. Want zo’n busdienst is natuurlijk geen serieus te nemen vervanging voor de trein. En dat herstel van de brug 9 jaar moet duren is een uiting van totale incompetentie van de verantwoordelijke politici. De brug van Poetin naar de Krim is heel wat sneller gebouwd.

SanguineTheWolf|24.12.18|22:43

2024, das leuk, elk jaar naar ouders die in de buurt woont kan ik niet direct met de fucking trein en moet in buskaart kopen by the duitse bussen dienst van 3 euro nog wat ofzo? Schandalig. Ik heb een OV kaart om die reden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.