Een NS-sprinter in de spoortunnel in Barendrecht

Spoorloper legt treinverkeer spoortunnel Barendrecht stil

ProRail heeft zondagavond het treinverkeer in de spoortunnel van Barendrecht kort stil moeten leggen. Er ontstond een storing bij de tunnelbeveiligingsinstallatie. De oorzaak van de storing was een stilstaande trein.

Volgens ProRail moest de trein remmen voor een spoorloper bij Rotterdam Lombardijen. Vanaf kwart voor 8 was er daardoor geen treinverkeer mogelijk tussen Barendrecht en Zwijndrecht. Het treinverkeer werd weer opgestart nadat monteurs de beveiligingsinstallatie hadden gereset. Daardoor liepen de eerste treinen die daarna weer gingen rijden vertraging op.

Hinder

ProRail benadrukte in een bericht op Twitter dat spoorlopers veel hinder geven voor het treinverkeer. Spoorlopen is levensgevaarlijk en zorgt voor veel vertraging. Dagelijks zorgen spoorlopers voor 3,5 uur aan treinvertraging.

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.