Vrachtwagen trekt bovenleiding stuk bij Barneveld. Foto: ProRail

Vrachtwagen trekt bovenleiding kapot

Een vrachtwagen heeft op donderdagmiddag een bovenleiding boven beide sporen bij een spoorwegovergang bij Barneveld kapot getrokken. Ook was een spoorboom beschadigd. Er was daardoor geen treinverkeer mogelijk tussen Amersfoort en Apeldoorn. De schade was dusdanig groot dat herstel tot half 3 uur vrijdagmiddag duurde.

Op donderdagmiddag 1 maart reed de vrachtwagen van Vink rond 15.00 uur over de spoorwegovergang bij Barneveld met de klep van zijn container open. De klep trok de bovenleiding kapot. De spoorbomen van de spoorwegovergang zijn ook beschadigd. ProRail werkte met Strukton Rail om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen, maar de hevige kou en de wind maakten de reparatie niet eenvoudig.

Wind

Vink laat weten dat door de harde wind de bovenklep van de container openwaaide. De chauffeur had de klep wel dichtgedaan voor vertrek. Treinverkeer was niet mogelijk tussen Amersfoort en Apeldoorn. NS had bussen ingezet. Het herstel duurde tot half 3 vrijdagmiddag.

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.