Graffiti op een muur bij het spoor

Graffitispuiters betrapt door melding spooraannemer

Een oplettende inspecteur van een spooraannemer heeft ervoor gezorgd dat drie graffitispuiters op heterdaad konden worden betrapt. De inspecteur meldde vorige week donderdag dat het drietal voorbereidingen aan het treffen was voor het spuiten van graffiti bij het spoor in Schiedam. 

Het surveillanceteam stelde zich na de melding van de spooraannemer verdekt op langs het spoor om de daders te kunnen betrappen. Het drietal is vervolgens aan de politie overgedragen.

ProRail zet extra in op het aanpakken van koperdiefstal en graffiti-vandalisme. “Graffitispuiters zorgen niet alleen voor een lelijk aanzicht en een kostenpost voor de schoonmaak, ze veroorzaken gevaarlijke situaties op en rond het spoor,” aldus de spoorbeheerder.

Camera’s

Een van de manieren om vandalisme die ProRail gebruikt om graffiti tegen te gaan is het toepassen van slimme camera’s, die door middel van software ongewone situaties op het spoor herkennen. Een andere methode is om ervoor te zorgen dat graffiti niet blijft zitten. ProRail heeft samen met Bureau Spoorbouwmeester twee panelen ontwikkeld die als een soort tweede huid voor een gebouw geplaatst kunnen worden of bij nieuwe gebouwen als gevel kunnen worden toegepast en waarop graffiti plaatsen onmogelijk is. De één bestaat uit 3D geprint gerecycled materiaal en de ander uit bakstenen met uitstekende delen.

Lees ook:

Vertraging door vandalisme op het spoor toegenomen in 2017

Onderwerpen: ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

2 reacties op “Graffitispuiters betrapt door melding spooraannemer”

Wiebe Goossen|22.02.18|13:29

Het is te hopen dat hiervoor een afdoende oplossing gevonden wordt, want dat geklodder dat men grafitti noemt is echt GEEN PAN!

Bartolomeo Sammarco|08.03.18|11:57

Meer van die klootzakskes mogen worden opgepakt…Als straf met hun tong laten schoonmaken…

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.