Een brug in Denemarken, foto: Strukton Rail

Strukton Rail neemt railactiviteiten Eltel Denemarken over

Strukton Rail in Denemarken heeft de Deense activiteiten van onderhoudsbedrijf Eltel op het gebied van onderhoud en instandhouding van railsystemen overgenomen. De bedrijven rondden hiervoor eind vorige maand de transactie af.

Onderdeel van de transactie zijn de overname van de onderhoudscontracten voor Sund & Bælt en materieel voor spooronderhoud. Ook komen 26 medewerkers van Eltel over naar Strukton Rail.

Overname

Met de overname verstevigt Strukton Rail Denemarken zijn technologische positie op het gebied van bovenleidingen en spooronderhoud. Directeur Jens Christian Jensen van Strukton Rail in Denemarken: “Wij zijn blij met de komst van onze nieuwe collega’s en de uitbreiding met de Deense railactiviteiten van Eltel. De overname betekent voor ons in Denemarken een nieuwe competentie op het gebied van bovenleiding en versterking van onze expertise op het gebied van seinwezen en spoor.”

“Het onderhoudscontract voor Sund & Bælt is belangrijk voor onze verdere ontwikkeling op het gebied van spooronderhoud en assetmanagement in Denemarken. Met onze kennis en ervaring zetten wij in op de verdere ontwikkeling van onderhoudsstrategieën en technologie voor het optimaliseren van spooronderhoud.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.