Twee doden bij spoorwerkzaamheden in België

Twee werknemers van spoorwegbeheerder Infrabel zijn maandagavond om het leven gekomen nadat een losgeraakte trein op hen inreed in de Belgische plaats Morlanwelz (nabij Charleroi). Twee andere werknemers raakten zwaargewond. De losgekomen trein is daarna gebotst op een passagierstrein. Dat melden NMBS en Infrabel dinsdag.

Op de spoorlijn tussen La Louvière en Charleroi was een evacuatie-operatie bezig van een trein die eerder op de dag beschadigd raakte. De trein is door nog onbekende reden losgekomen en is op eigen kracht verder gereden richting La Louvière-Sud.

In Morlanwelz was een ploeg van Infrabel op dat moment bezig met herstellingswerkzaamheden aan het spoor. Even voor 20 uur is de trein op de medewerkers ingereden. Volgens de hulpdiensten kwamen daarbij twee werknemers van Infrabel om het leven en raakten twee anderen zwaargewond.

Passagierstrein

De trein is daarop verder gereden in de richting van Bergen en is ter hoogte van Bracquegnies op een passagierstrein ingereden. Daarbij raakten de treinmachinist, een conducteur en drie reizigers gewond.

Infrabel en NMBS laten weten hun volledige medewerking te verlenen aan het lopende onderzoek. “Infrabel en NMBS bieden hun oprechte medeleven aan de families en naasten van de slachtoffers aan en betuigen hun steun aan de slachtoffers, aan de families en aan alle betrokkenen van het ongeval.”

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van RijschoolPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.