goederentreinen ontspoord. Bron: Zeeland Veilig

Goederentrein ontspoord in Zeeuwse Nieuwdorp

Twee goederenwagons met LPG zijn maandag in het Zeeuwse Nieuwdorp ontspoord. Dat meldt Veiligheidsregio Zeeland. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het incident is. Bij het ongeval raakte niemand gewond. Ook is er geen sprake van lekkage. De berging van de wagons is dinsdagavond uitgevoerd.

De goederentrein bevatte in totaal twintig wagons met één en dezelfde stof. De eerste fase van het onderzoek is inmiddels afgerond. Hulpdiensten zullen de trein zo spoedig mogelijk op de rails takelen. Door de ontsporing kunnen goederentreinen daar nu niet rijden. Reizigerstreinen ondervinden geen hinder.

Berging

De landelijke eenheid van de Politie en de Inspectie voor Leefomgeving en Transport hebben samen onderzoek gedaan naar de oorzaak van de ontsporing. Dit onderzoek is inmiddels afgerond en de berging zal dinsdagavond  plaatsvinden. In een later stadium wordt meer informatie gegeven over de oorzaak van het incident.

Het lokale wegverkeer moet een aangegeven omleidingsroute volgen. Hiervoor zijn verkeersregelaar ingezet. Hoewel er geen sprake is van direct gevaar, blijven voorzorgsmaatregelen zoals wegafsluitingen gehandhaafd.

Lees ook: Spoor Karlsruhe-Basel weer open, sector wil financiële vergoeding

Foto: Zeeland Veilig / @ZRV

Auteur: Redactie

1 reactie op “Goederentrein ontspoord in Zeeuwse Nieuwdorp”

Pieter Michiels|01.12.17|18:48

“Reizigerstreinen ondervinden geen hinder” – nogal wiedes, dit is een goederenspoorlijn.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.