Tram, U-OV, Utrecht

Ontbijtseminar Voestalpine: uitdagingen lightrail-vernieuwing in steden

Voestalpine Railpro houdt op donderdag 30 november een Ontbijtseminar Lightrail waarbij er aandacht is voor uitdagingen van lightrail-vernieuwing in steden. Diverse deskundigen geven tijdens deze expertsessie in de ochtend hun visie op het omgevingsmanagement. 

Twee omgevingsmanagers die betrokken zijn bij het project ‘spoorzone Delft’ belichten vanuit hun eigen invalshoek de ontwikkelingen tijdens dit project. Eén doet dat vanuit de Combinatie CrommeLijn en de ander vanuit ProRail. Daarbij wordt ingezoomd op de diverse bouwfases van de trambaan als onderdeel van het project. Opdrachtgever en opdrachtnemer hebben bij het uitvoeren van een opdracht soms te maken met tegenstrijdige belangen, maar werken tegelijkertijd naar een gezamenlijk eindbelang toe.

Lightrail-bovenleiding

Verder komt tijdens het Ontbijtseminar Lightrail digitalisering en 3D productontwikkeling op het gebied van lightrail-bovenleiding aan de orde. Ook wordt er gekeken naar de impact van de bovenleiding op het milieu en de omgeving. In de innovatietuin kunnen deelnemers aan het seminar een demonstratiemodel van SPL Powerlines bekijken.

Het Ontbijtseminar van Voestalpine Railpro begint traditiegetrouw met een ontbijt om 7.30 uur aan de Nieuwe Crailoseweg 8 in Hilversum. Inschrijven voor de kennisbijeenkomst kan via de website van Voestalpine Railpro.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.