Nieuw perron op station Tilburg Universiteit, foto: ProRail / foto: John van Lierop

Overpaden verwijderd op stations Tilburg Universiteit en Oisterwijk

Reizigers die gebruikmaken van de stations Oisterwijk en Tilburg Universiteit kunnen sinds deze week de perrons op een nog veiligere manier bereiken. In Oisterwijk ligt een nieuwe onderdoorgang en in Tilburg is het onbeveiligde overpad vervangen door een nieuwe, veilige entree.

Tijdens de afgelopen herfstvakantie is er 24 uur per dag doorgewerkt rondom Oisterwijk en Tilburg. In Oisterwijk kunnen reizigers vanaf nu gebruik maken van een onderdoorgang. Daarnaast kreeg het station er een entree aan de achterzijde bij. De komende maanden worden de liften geïnstalleerd. Totdat deze klaar zijn is perron 1 voor mensen die slecht ter been zijn alleen bereikbaar via de centrumzijde. Het aan de overkant gelegen perron 2 is bereikbaar via de Schijfstraat. Hier ligt een tijdelijk toegangspad naar het perron met een hellingbaan.

Verbreding perron

Het perron van station Tilburg universiteit is verbreed van 3,5 meter naar ruim 8 meter. Dit is een enorme verbetering voor de reizigers. Op het nieuwe, verbrede perron is voldoende ruimte voor bankjes en een comfortabele wachtruimte. Het onbeveiligde overpad is opgeheven. Daarvoor in de plaats is er nu een nieuwe toegang die niet meer over het spoor gaat. Station Tilburg Universiteit heeft nog een overpad die is beveiligd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

4 reacties op “Overpaden verwijderd op stations Tilburg Universiteit en Oisterwijk”

Raymond Kiès|26.10.17|09:41

Een kleine nuance: in Tilburg Universiteit moet aan de oostkant van het perron richting Tilburg nog wel degelijk het spoor worden overgestoken. Deze overgang is echter beveiligd met spoorbomen, feitelijk vergelijkbaar met de oude situatie in Oisterwijk.

Derk Van Dorth|22.11.17|13:54

De gebruiksmogelijkheden in Oisterwijk voor vervoerders zijn geheel weg: geen inhaling of kruisen meer mogelijk want spoor 3 en alle wissels zijn weg!

Annie Verhoeven|28.11.17|22:29

Doordat het 3 e spoor weg is, mogen de treinen met 130 km door het centrum van Oisterwijk denderen. Als omwonende had ik verwacht dat de aannemer rekening had gehouden met extra trillingen die de hoge snelheid van de treinen veroorzaken. Helaas heb ik na melding 3 weken gelden bij prorail, nog niets van de aannemer vernomen. Wellicht kan ik via deze weg met de aannemener in contact komen.

Annie Verhoeven|28.11.17|22:31

Doordat het 3 e spoor weg is, mogen de treinen met 130 km door het centrum van Oisterwijk denderen. Als omwonende had ik verwacht dat de aannemer rekening had gehouden met extra trillingen die de veel hogere snelheid van de treinen veroorzaken. Helaas heb ik na melding 3 weken geleden bij prorail nog niets van de aannemer vernomen. Wellicht is idt de manier om met de aannemer in contact te komen over de overlast van de trillingen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.