Reizigers, NS-intercitytrein, station Amsterdam Centraal

Proef met iedere tien minuten een trein succesvol

Foto: Marieke van Gompel

De proef waarbij iedere tien minuten een Intercitytrein rijdt tussen Amsterdam en Eindhoven, verloopt soepel. Ook tijdens dagen waarop er verstoringen op het spoor waren. Dat melden ProRail en NS na zes testdagen. SpoorPro sprak Jeroen Fukken, programmadirecteur Beter en Meer bij NS en ProRail, hierover tijdens Explorail: “Er waren een paar testdagen geweest waarop er elders op het spoor verstoringen waren en dit hebben we toch goed op kunnen vangen. Doordat we een buffer hadden ingebouwd, was het mogelijk om bij vertragingen de tien minuten-cadans toch snel weer te herpakken. Dat betekent dat de dienstregeling robuust is.”

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proef met iedere tien minuten een trein succesvol | SpoorPro.nl