Een tram van de Uithoflijn wordt getest, Twitter @pvermeu2

Strukton wint aanbesteding voor onderhoud trambaan Uithoflijn

De provincie Utrecht heeft aan Strukton het contract voor het onderhoud van de Uithoflijn gegund. Daarmee is Strukton straks verantwoordelijk voor al het onderhoud aan de regionale Utrechtse traminfrastructuur. De spooraannemer is sinds 2013 verantwoordelijk voor het onderhoud van de huidige trambaan in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. De Uithoflijn is nog in aanbouw en verbindt Utrecht Centraal Station met Utrecht Science Park De Uithof.

Directeur Marc Maathuis van Strukton en Gerrit Barmentlo van de provincie Utrecht ondertekenden maandag het contract. De overeenkomst is afgesloten voor een periode tot eind 2021. Strukton gaat volgens het cyclisch onderhoud. De spooraannemer stelt hiervoor een onderhoudsplan op, waarin zowel op tactisch als operationeel niveau de werkzaamheden worden beschreven.

Nieuwe trambaan

Omdat het gaat om een nieuwe trambaan die nog in aanbouw is, is afgesproken dat de provincie Utrecht en Strukton nog voor de overdracht van de Uithoflijn het voorbereidende werk starten. Dit stelt beide partijen in staat om op tijd de benodigde onderhoudswerkzaamheden op te kunnen pakken. Tijdens het test- en proefbedrijf voor de Uithoflijn zullen daarom al voorbereidingen worden getroffen voor het onderhoud van deze nieuwe tramverbinding.

De Uithoflijn loopt vanaf Utrecht Centraal langs station Utrecht Vaartsche Rijn, voetbalstadion Galgenwaard, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, UMC Utrecht naar P+R De Uithof. Het tracé is acht kilometer lang en telt negen haltes.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.