HTM Tram 1 Scheveningseweg Den Haag

Trambaan in Den Haag ernstig verzwakt, HTM waarschuwt voor onveiligheid

De constructie onder de trambaan aan de Scheveningseweg in Den Haag is ernstig verzwakt, waardoor het spoor niet meer recht ligt. Mogelijk moet het tramverkeer op deze verbinding binnenkort worden stilgelegd om ongelukken te voorkomen. Hiervoor waarschuwt stadsvervoerder HTM. Het bedrijf heeft daarom een snelheidsbeperking ingesteld voor de Scheveningsweweg van maximaal 40 kilometer. Normaal rijden de trams van lijn 1 op de Scheveningseweg 50 kilometer per uur.

De trams kunnen niet harder dan 40 kilometer per uur rijden, omdat ze dan gaan slingeren. HTM gaat voortdurend controleren of de trams nog veilig kunnen blijven rijden op de lagere snelheid. Ook het wisselcomplex op de kruising van de Teldersweg met de Scheveningseweg is volgens HTM hard aan vervanging toe. De vervoerder verwacht dat het spoor bij verdergaande slijtage aan eind van het derde kwartaal 2018 niet meer veilig is voor het vervoeren van reizigers.

Vernieuwen trambaan

Binnenkort neemt de gemeente Den Haag een besluit over de wijze van aanpak bij het vernieuwen van dit deel van tramlijn 1. “Het vervangen van dit soort omvangrijke spoorcomplexen is niet eenvoudig en kost veel tijd”, aldus HTM. Volgens de vervoerder duurt het fabriceren, leveren en installeren van het nieuwe wisselcomplex, de kilometers spoor en aanverwante constructies minstens een jaar. Daarna volgt de testfase om te controleren of alles veilig is en goed functioneert.

HTM gaat maandagochtend waarschuwingsborden ophangen op de Schevingseweg in Den Haag die de snelheidsbeperking aangeven aan de trambestuurders.

Update: maandag 10.00 uur

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.