Het interieur van een Flirt-trein van NS

NS, Schiphol en ANWB stellen data beschikbaar tijdens Hackaton

NS, Schiphol en ANWB stellen op 17 en 18 november hun actuele data beschikbaar aan ontwikkelaars en andere dataspecialisten. Dat gebeurt tijdens de Dutch Mobility Hackaton die wordt georganiseerd in samenwerking met startup incubator UtrechtInc. De IT-specialisten worden uitgedaagd om deze informatie te analyseren, combineren en visualiseren tot nieuwe innovaties. De hackathon wordt georganiseerd in samenwerking met startup incubator UtrechtInc.

De ANWB, Schiphol en NS verzamelen dagelijks steeds meer informatie. Deze data stellen zij tijdens de Dutch Mobility Hackathon beschikbaar. De ontwikkelaars en dataspecialisten krijgen de opdracht om twintig te vertalen en suggesties te doen voor vernieuwing en verbetering van de dienstverlening van de drie organiserende partijen.

Innovaties

Met ondersteuning van experts werken teams van developers, marketeers, designers, data scientists en mobility-experts tijdens de Hackaton 24 uur aan innovaties voor smart mobility in Nederland. Daarbij valt te denken aan oplossingen voor files, vliegvertragingen, locatiebepaling van auto’s, pech onderweg, verkeersveiligheid, treinstoringen en routebepaling.

Tijdens de finale op zaterdag beslist een jury welke teams de prijzen verdienen. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website van Eventbrite.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.