Spoorwegovergang bij Hilversum, foto: Stefan Verkerk/ProRail

ProRail: langere wachttijden bij overwegen door hoogfrequent spoor

ProRail heeft een brief naar 250 scholen gestuurd om leerlingen te waarschuwen onveilige situaties te vermijden op spoorwegovergangen. NS en ProRail gaan vanaf 6 september met zes Intercity’s per uur rijden tussen Eindhoven en Amsterdam. Vanwege deze frequentieverhoging liggen sommige overwegen op het traject een paar minuten langer dicht dan normaal. De spoorbeheerder adviseert leerlingen om iets eerder van huis te vertrekken en geen gekke dingen uit te halen bij de overwegen.

ProRail stelt een speciaal lespakket beschikbaar aan scholen, waarmee zij gericht aandacht kunnen vragen voor veiligheid op en rondom overwegen. Ook kunnen scholen gastlessen aanvragen die door ProRail-medewerkers worden verzorgd. Om de veiligheid te waarborgen zet de spoorbeheerder verder op een aantal locaties verkeersregelaars in.

Pazzup

ProRail heeft Pazzup ontwikkeld, een lespakket gericht op kinderen en jongeren. Daarin leren zij dat ze bij het spoor altijd op hun hoede moeten zijn en wordt de verkeersregels bij spoorwegovergangen uitgelegd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “ProRail: langere wachttijden bij overwegen door hoogfrequent spoor”

Autismewat|06.09.17|22:51

Ik neem aan dat deze foto van station Hvsp is. Nee, ik denk hoe meer treinen hoe meer problemen met zich kunnen opstapelen aan andere weggebruikers. Vaak staan de gemeentes met vooral verbazing toe te kijken. Ze kunnen er namelijk op korte termijn niets veel aan doen om dat er namelijk nog geen begrotingsplan op tafel is om de spoorwegovergangen veilig te gaan stellen. Ik denk dat het beter is om dan de spoorwegovergangen op te laten heffen en alternatieven kunnen bedenken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.