Een winkelwagen komt onder een trein in de provincie Groningen, foto: Twitteraccount @ICB_Joelle van ProRail

Winkelwagen op het spoor blokkeert treinverkeer

Het treinverkeer tussen Groningen en Zuidbroek is woensdagochtend lange tijd verstoord geweest, doordat vandalen een winkelwagen op het spoor hebben gereden. Een passagierstrein van Arriva reed over de winkelwagen heen, die klem kwam te zitten onder het voertuig. De trein werd geblokkeerd en kon niet verder rijden.

Medewerkers van de ProRail Incidentenbestrijding zijn uitgerukt, omdat de winkelwagen volledig was verwrongen onder de trein. Zij hebben het karretje onder de trein uit moeten zagen. Nadat dat was gebeurd, kon het treinverkeer weer worden hervat op het spoortraject.

ProRail meldt dat in het eerste half jaar van 2017 het treinverkeer 137 keer vertraagd door vandalisme.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.