Spooronderhoud door monteurs van VolkerRail

VolkerRail wint aanbesteding voor spooronderhoud Amsterdam

VolkerRail heeft een contract voor het spooronderhoud in en rond Amsterdam binnengehaald. Dat gebeurde op basis van een aanbesteding door opdrachtgever ProRail. Het gaat om een vijfjarig PGO-contract (Prestatie Gericht Onderhoud) dat op 1 oktober van dit jaar in gaat.

Bij PGO-contracten krijgen spooraannemers meer vrijheid om de door ProRail gevraagde prestatie te leveren met het toepassen van eigen methodes. Amsterdam is een complex en belangrijk spoorknooppunt in Nederland, waar nationale en internationale treinen bij elkaar komen.

Spooronderhoud

VolkerRail verzorgt op dit moment al het onderhoud van het spoor bij treinstation Schiphol, Utrecht en Rotterdam. Vanaf oktober 2017 komt Amsterdam daar ook bij.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.