Spoor Venlo weer in gebruik, foto: ProRail

Reparatie spoor Venlo afgerond na botsing trein en vrachtauto

Het treinverkeer tussen Deurne en Venlo is woensdagochtend rond tien uur hervat, nadat dinsdagochtend een goederentrein en vrachtauto daar in botsing kwamen. Door het ongeval raakte een van de twee sporen tussen Deurne en Venlo zwaar beschadigd. Sinds dinsdagochtend is er met man en macht, dag en nacht gewerkt aan het herstel.

De vrachtauto werd dinsdagochtend op een bewaakte spoorwegovergang aan de Newtonweg door de goederentrein geschept. Daarbij vloog de vrachtauto in brand. De chauffeur kon op tijd ontkomen. Ook de machinist van de goederentrein bleef ongedeerd.

Herstelwerzaamheden

Nadat de vrachtauto werd geblust door de brandweer, hebben incidentenbestrijders van ProRail de ontspoorde wagon van de trein weer op de rails gezet. Daarna kon het voertuig worden weggesleept en konden de herstelwerkzaamheden van start gaan. Spooraannemer Asset Rail heeft de bovenleidingen en het spoor gerepareerd, de overweginstallatie vervangen en nieuwe kabels en leidingen gelegd.

Omdat het internationale goederenvervoer grote hinder ondervond van het ongeval is het nog beschikbare spoor dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur beschikbaar gesteld voor goederentreinen. Na 22.00 uur is er verdergegaan met de herstelwerkzaamheden. Vanaf woensdagochtend 5.00 uur was er weer één spoor beschikbaar en was beperkt goederen- en reizigersvervoer mogelijk. Inmiddels zijn beide sporen weer beschikbaar.

Lees ook:

Vrachtauto vliegt in brand na botsing met goederentrein in Venlo

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Reparatie spoor Venlo afgerond na botsing trein en vrachtauto”

Yozu Bruinsma|31.05.17|17:33

Ik zou zo graag willen lezen wat de oorzaak was. De chauffeur die ik op de tv zag leek mij geen beginneling. Wat ging er fout? Daar kan elke chauffeur van leren zodat dit de volgende keer niet gebeurd.

Ton Spies|08.06.17|16:47

Zolang de infrastructuur niet meegroeit met de werkelijkheid maar speelbal is van politici en bezuinigingen blijft het behelpen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.