Tram, U-OV, Utrecht

Arcadis krijgt contract voor assetmanagement Regio Tram Utrecht

Arcadis gaat de komende vier jaar het assetmanagement van de traminfrastructuur voor Regio Tram Utrecht verzorgen. Het ingenieurs- en adviesbureau heeft hiervoor een contract met de provincie Utrecht afgesloten. Het contact heeft een waarde van 1,9 miljoen euro. Het gaat om een opdracht voor vier jaar met een optie tot verlenging met nog eens vier jaar.

Arcadis levert voor de uitvoering van deze complexe opdracht inspecteurs die de staat van de assets opnemen en beheren voor zowel de SUNIJlijn (Utrecht-Nieuwegein-IJselstein) en de toekomstige Uithoflijn. De moeilijkheid zit volgens het ingenieursbureau in het feit dat alle assets in binnenstedelijk gebied liggen en daardoor andere uitdagingen met zich meebrengen dan heavy rail.

Analyseren storingen

Het ingenieursbureau is verder betrokken bij het oplossen en analyseren van storingen, incidenten en afstemming met de vele stakeholders van Regio Tram Utrecht (RTU), het optimaliseren van het assetregister en het onderhoudsregime.

Volgens directeur Rail en Openbaar Vervoer Hanneke van Hengstum van Arcadis krijgt de opdrachtgever door deze aanpak meer grip op de prestaties, kosten en risico’s. “Ons plan van aanpak is als uitstekend beoordeeld en daar zijn we heel trots op. We kijken er naar uit om de provincie bij te blijven staan rondom de uitdagingen die binnenstedelijk railvervoer met zich meebrengt.’’

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.