ProRail-topman: HSL-contract met Infraspeed openbreken

Het contract met Infraspeed op de HSL-Zuid moet worden opengebroken, zodat alleen ProRail nog verantwoordelijk is voor het beheer van de hogesnelheidslijn. Dat zei directeur Pier Eringa van ProRail donderdag bij de presentatie van de jaarcijfers van het spoorbedrijf. De prestaties op de HSL kunnen volgens hem alleen worden verbeterd als er een systeemsprong wordt gemaakt. En dat kan volgens de topman niet in de huidige constructies waarbij er twee partijen verantwoordelijk zijn voor het beheer van de hogesnelheidslijn. 

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.