Onderdoorgang spoor Waddinxveen, foto: ProRail

Onderdoorgang vervangt spoorwegovergang bij Waddinxveen

ProRail heeft vorige week de spoorwegovergang aan de Bredeweg tussen Zevenhuizen en Waddinxveen afgesloten. In het verleden gebeurden hier verschillende ongelukken, waarbij dodelijke slachtoffers vielen. De overweg is vervangen door een tunnel voor bestemmingsverkeer.

De tunnel is enkelbaans, dus automobilisten uit beide richtingen moeten op hun beurt wachten. Daarvoor zijn verkeerslichten neergezet. Doorgaand vrachtverkeer rijdt sinds de opening in december over de Moordrechtboog. ProRail sluit de Bredeweg eind deze maand aan op de nieuwe doorgang onder het spoor.

Ongelukken

Op de overweg aan de Bredeweg gebeurden verschillende ongelukken nadat mensen overstaken terwijl de spoorbomen dicht waren. In de afgelopen drie jaar zijn er volgens ProRail 45 meldingen binnengekomen van overstekers die dichte bomen of andere waarschuwingen negeerden. Op het negeren van waarschuwingssignalen bij overwegen staan hoge boetes die oplopen tot 230 euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderdoorgang vervangt spoorwegovergang bij Waddinxveen | SpoorPro.nl
Onderdoorgang spoor Waddinxveen, foto: ProRail

Onderdoorgang vervangt spoorwegovergang bij Waddinxveen

ProRail heeft vorige week de spoorwegovergang aan de Bredeweg tussen Zevenhuizen en Waddinxveen afgesloten. In het verleden gebeurden hier verschillende ongelukken, waarbij dodelijke slachtoffers vielen. De overweg is vervangen door een tunnel voor bestemmingsverkeer.

De tunnel is enkelbaans, dus automobilisten uit beide richtingen moeten op hun beurt wachten. Daarvoor zijn verkeerslichten neergezet. Doorgaand vrachtverkeer rijdt sinds de opening in december over de Moordrechtboog. ProRail sluit de Bredeweg eind deze maand aan op de nieuwe doorgang onder het spoor.

Ongelukken

Op de overweg aan de Bredeweg gebeurden verschillende ongelukken nadat mensen overstaken terwijl de spoorbomen dicht waren. In de afgelopen drie jaar zijn er volgens ProRail 45 meldingen binnengekomen van overstekers die dichte bomen of andere waarschuwingen negeerden. Op het negeren van waarschuwingssignalen bij overwegen staan hoge boetes die oplopen tot 230 euro.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.