De rode kranen lossen een schip met bouwdelen, foto: ProRail

Brugdelen spoorbrug Zuidhorn komen per schip aan

In Zuidhorn vervangt aannemer Max Bögl in opdracht van ProRail de spoorbrug over het Van Starkenborghkanaal. De brugdelen komen op dit moment vanuit Duitsland in Zuidhoorn aan. Aannemer Max Bögl levert en bouwt de brug.

De bouwdelen van de brug worden op de zuidoever van het kanaal in elkaar gezet. Daarna vaart een schip de brug op zijn plek. De spoorbrug valt onder het project Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl, van de provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat. Het hele project, dat in opdracht van de provincie Groningen gebeurt, is in het voorjaar van 2018 klaar.

Verbreding hoofdvaarweg

Bij het project Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl wordt de hoofdvaarweg tussen Lemmer en Delfzijl verbreed en verdiept. Dit gebeurt om de vaarweg geschikt te maken voor schepen met maximaal vier lagen containers. Verder wordt een deel van de oevers aangepast en vervangen. Over het Van Starkenborghkanaal komen nieuwe bruggen bij onder andere Zuidhorn, Dorkwerd en Aduard.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.