Treinstation Lansingerland-Zoetermeer

Lansingerland-Zoetermeer naam voor nieuw treinstation

Lansingerland-Zoetermeer is de naam voor het nieuwe treinstation dat momenteel wordt gebouwd aan de A12 op de grens van Bleiswijk in gemeente Langsingerland en Zoetermeer. Dit hebben NS en ProRail vorige week aan de twee gemeenten bekendgemaakt.

Het treinstation gaat deel uitmaken van het grote vervoersknoop Bleizo. Om dit vervoersknooppunt te realiseren wordt een viaduct over de A12 aangelegd met aan de zuidzijde een nieuw treinstation en op het viaduct een RandstadRail-halte. Deze haltes sluiten aan op de bus, auto en fiets.

Treinstation

Het treinstation biedt straks overstapmogelijkheden en reistijdwinst doordat de vervoersnetwerken van Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer goed met elkaar worden verbonden. Voor zo’n 70.000 inwoners in de buurt van het station kan de reistijdwinst oplopen tot 25 minuten. De parkeergarage bij het station heeft zevenhonderd gratis parkeerplaatsen.

Alle Sprinters tussen Den Haag en Gouda stoppen bij station Lansingerland-Zoetermeer. Ook wordt RandstadRail-lijn 4 naar het station doorgetrokken en halteert ZoRo-bus, de snelle busverbinding richting Rotterdam, bij het nieuwe station.

Lees ook:

Eerste paal voor vervoersknooppunt Bleizo in de grond

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

2 reacties op “Lansingerland-Zoetermeer naam voor nieuw treinstation”

Eric Struch|03.03.17|13:09

Je moet je sterk afvragen of dit voor de reiziger wel een logische naam is. Voldoet ook niet aan de landelijke systematiek van stationsnamen. Of bestaat deze niet meer?

Derk Van Dorth|03.03.17|15:53

Het beleid was (is?) toch om geen dubbele namen toe te kennen? Wat is er mis met Bleiswijk als naam?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.