Spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo, foto: ProRail

Drukke spoorwegovergang in Venlo gaat verdwijnen

De drukke spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo wordt opgeheven. Deze wordt vervangen door een onderdoorgang voor het wegverkeer. Staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft hier 18 miljoen euro voor vrijgemaakt. Ze ondertekende de overeenkomst voor de financiering maandag samen met de gemeente Venlo.

De ondertunneling van de viersporige overweg de Vierpaardjes in Venlo die voor veel verkeershinder zorgt is onderwerp van jarenlange onderhandelingen. ProRail wil graag van deze overweg af vanwege het risico op ongevallen, maar ook omdat overwegen in de storing kunnen raken en daarmee het treinverkeer ernstig hinderen. Vanwege de lengte van de overweg en de ongunstige ligging zijn de kosten van de ondertunneling hoog en duurde het enkele jaren om de financiering rond te krijgen.

Spoorwegovergang

Staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu bracht maandag een werkbezoek aan Venlo om verkeerssituatie bij de spoorwegovergang te bekijken. Na afloop zette ze samen met wethouder Jos Teeuwen haar handtekening onder een overeenkomst met de gemeente Venlo.

Nu de financiering rond is, kan ProRail in opdracht van de gemeente Venlo de ondertunneling in gang zetten. Het zal nog een paar jaar duren voordat alle bouwkundige voorbereidingen zijn afgerond en de eerste schop de grond in gaat.

Ongelukken

Ieder jaar vinden er in Nederland ongeveer twintig tot dertig ongevallen plaats op overwegen en komen hier mensen bij om het leven. ProRail hoopt onder andere met het opheffen van gevaarlijke overwegen het aantal ongevallen verder terug te dringen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Drukke spoorwegovergang in Venlo gaat verdwijnen | SpoorPro.nl
Spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo, foto: ProRail

Drukke spoorwegovergang in Venlo gaat verdwijnen

De drukke spoorwegovergang Vierpaardjes in Venlo wordt opgeheven. Deze wordt vervangen door een onderdoorgang voor het wegverkeer. Staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft hier 18 miljoen euro voor vrijgemaakt. Ze ondertekende de overeenkomst voor de financiering maandag samen met de gemeente Venlo.

De ondertunneling van de viersporige overweg de Vierpaardjes in Venlo die voor veel verkeershinder zorgt is onderwerp van jarenlange onderhandelingen. ProRail wil graag van deze overweg af vanwege het risico op ongevallen, maar ook omdat overwegen in de storing kunnen raken en daarmee het treinverkeer ernstig hinderen. Vanwege de lengte van de overweg en de ongunstige ligging zijn de kosten van de ondertunneling hoog en duurde het enkele jaren om de financiering rond te krijgen.

Spoorwegovergang

Staatssecretaris Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu bracht maandag een werkbezoek aan Venlo om verkeerssituatie bij de spoorwegovergang te bekijken. Na afloop zette ze samen met wethouder Jos Teeuwen haar handtekening onder een overeenkomst met de gemeente Venlo.

Nu de financiering rond is, kan ProRail in opdracht van de gemeente Venlo de ondertunneling in gang zetten. Het zal nog een paar jaar duren voordat alle bouwkundige voorbereidingen zijn afgerond en de eerste schop de grond in gaat.

Ongelukken

Ieder jaar vinden er in Nederland ongeveer twintig tot dertig ongevallen plaats op overwegen en komen hier mensen bij om het leven. ProRail hoopt onder andere met het opheffen van gevaarlijke overwegen het aantal ongevallen verder terug te dringen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.