Deelnemers deeltijdstudie Rail ontvangen certificaat

De eerste deelnemers aan het Rail Engineering-programma van de TU Delft hebben de eerste fase van deze deeltijdstudie afgerond. Bruno van Touw van ProRail en Gijs Brefeld en Wouter Wittekamp van VolkerRail ontvingen het Certificaat Railinfrastructuur op 27 januari uit handen van operationeel directeur John bij ProRail.

De deelnemers hebben in het kader van de opleiding binnen hun bedrijf onderzoek uitgevoerd naar mogelijke verbeteringen en innovaties in het spoor. De uitreiking vond plaats tijdens een speciale treinrit met het meetrijtuig van de TU Delft.

Deeltijdstudie

ProRail is nauw betrokken bij de deeltijdstudie, die aansluit op de doelstellingen voor lerend vermogen, kennisopbouw en het versterken van de implementatiekracht. John Voppen: “Leven lang leren is een voorwaarde voor ProRail om de kennis in de organisatie op peil te houden. Rail asset management draait om kennis en vakmanschap. Ik vind het een belangrijk signaal dat VolkerRail eveneens stappen heeft gezet om hun medewerkers in kennis te ontwikkelen. Ik hoop dat andere partijen in de sector dit voorbeeld zullen volgen.”

Rolf Dollevoet, hoogleraar Railbouwkunde van de TU Delft: “Met de voltooiing van de eerste modules van de deeltijdstudie hebben we een mijlpaal bereikt in ons plan om de railbranche te helpen bij het behouden en ontwikkelen van technische kennis van het spoor. De combinatie van onderwijs aan de TU Delft en het uitvoeren van onderzoek in de eigen organisatie biedt bedrijven gelegenheid om direct van nieuwe kennis te profiteren.”

TU Delft

De TU Delft behoort op het gebied van onderzoek naar verbetering van railinfrastructuur tot de wereldtop, met onderzoeksprogramma’s naar onder anderen hoogwaardig spoorwegstaal, rail asset management op basis van big data en wiel-rail-conditionering. Daarnaast draagt de TU Delft bij aan het oplossen van complexe vraagstukken zoals het preventief monitoren van lassen in het spoor en reductie van trillingen en geluid. De deeltijdstudie Rail Engineering past in het beleid van de TU Delft om programma’s aan te bieden die nauw aansluiten op de kennisvraag in de arbeidsmarkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.