Green Deal op InfraTech 2017 in Rotterdam

Afspraken over duurzame infra vastgelegd met Green Deal

Diverse spoorbedrijven, overheden en kennisinstellingen hebben dinsdag de Green Deal duurzaam GWW 2.0 ondertekend. Deze Green Deal heeft als doel om duurzaamheid in 2020 onderdeel te laten uitmaken van spoor-, grond-, water- en wegenbouwprojecten. De ondertekening vond plaats tijdens de vakbeurs InfraTech 2017 in Rotterdam. Rijkswaterstaat is samen met gemeente Rotterdam gastheer van de InfraTech dat tot en met vrijdag plaatsvindt in Rotterdam Ahoy.

De ondertekenaars spreken met de Green Deal af langdurig samen te werken aan duurzaamheid en de klimaatdoelstellingen van Nederland te behalen. Dat doen zij door bijvoorbeeld in 2030 vijftig procent minder gebruik te maken van primaire grondstoffen en een CO2-reductie van twintig procent te realiseren in 2020 ten opzichte van 1990.

Green Deal

Ruim zestig partijen uit de sector ondertekenden de Green Deal. Naast het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben de ministeries van Economische Zaken en Wonen en Rijksdienst hun handtekening op het document gezet. Andere ondertekenaars zijn ProRail, alle provincies, de Unie van Waterschappen, gemeenten, bouwbedrijven, havenbedrijven, drinkwaterbedrijven, toeleveranciers voor de bouw, adviesbureaus en kennisinstellingen.

Overheden, marktpartijen en kennisinstellingen uit de spoor-, weg- en waterbouwsector werken samen in het GWW platform. Dit platform zorgt ervoor dat kennis gedeeld wordt om te zorgen voor een hoge ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid van Nederland. In de Green Deal 2.0 zijn de partijen zelf verantwoordelijk voor het realiseren van hun gestelde doelen. Het loket Duurzaam GWW ondersteunt de ondertekenaars bij het realiseren van de Green Deal 2.0. Dit virtuele loket wordt bemand door Building Changes, CROW, PIANOo en SBRCURnet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.