De conferentie tijdens RailTech 2015

Registratie RailTech Europe 2017 geopend

De registratie van de grote internationale railvakbeurs RailTech Europe is sinds deze week geopend. De elfde editie van het evenement vindt op 28, 29 en 30 maart 2017 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht met een uitgebreide beursvloer, een internationale conferentie, Rail Innovatie Awards, een Rail Carrière Dag, een Startup Fest, een Rail Freight Square en tientallen spoorworkshops.

Ruim honderd exposanten hebben inmiddels hun aanwezigheid op de vakbeurs bevestigd en ook de aanmeldingen van bezoekers stromen binnen. RailTech Europe 2017 belooft een recordeditie te worden, met ruim 150 exposanten en 7.500 bezoekers uit de hele Europese spoorsector. Dit is mede te danken aan de deelname van spoorbeheerder ProRail, die dit jaar groots uitpakt op dit spoorevenement.

Conferentie

Op RailTech Europe is er voor iedereen wat wils. Er is een internationale conferentie, waar er in drie dagen ingegaan wordt op de thema’s ERTMS, digitalisatie in het spoor en spooronderhoud. Tientallen sprekers zijn al bevestigd, zoals onder meer Libor Lochman (directeur CER), Wim Fabries (directeur ERTMS-programma ministerie IenM), Ernst Kleine (projectleider ERTMS User Group), Raymond Soeters (programmamanager SpoorData ProRail), Marc Antoni (directeur Rail UIC), Jörn Schlichting en Philipp Bührsch (DB Netz AG), Ulrich Roth (SBB), Paul Carsten en Adrie Koster (ProRail), Anna Nicodemi (onderzoeker Trafikverket) en Rolf Dollevoet (professor Railbouwkunde TU Delft), Diego Galar (professor Spoordata Lulea University of Technology, Matthias Landgraf (onderzoeker Technical University Graz) en nog veel meer.

Daarnaast worden ook dit jaar de RailTech Europe 2017 Innovation Awards uitgereikt op het gebied van Infrastructuur, Rollend materieel, Techniek en Spoorgoederenvervoer.  De jury bestaat onder meer uit Dennis Schut (EU-onderzoeksmanager UIC), Erik Sigger (hoofd Proceskwaliteit en Innovatie NS), Chris Verstegen (manager Innovatie ProRail), Rolf Dollevoet (professor Railbouwkunde TU Delft) en Matthias Landgraf.

Carrière

Daarnaast vindt de inmiddels derde editie van de Rail Carrière Dag plaats, waar studenten, starters en (young) professionals zich kunnen orriënteren op hun carrière in de spoorsector. De Rail Carrière Dag vindt plaats op woensdag 29 maart.

Ook startups krijgen aandacht tijdens RailTech Europe, tijdens het RailTech Startup Fest. Jonge innoverende startups zullen hierbij hun ideeën en producten laten zien waarmee ze van plan zijn de railsector te verbeteren en op te schudden. Het beste idee krijgt daarnaast de prestigieuze RailTech Europe 2017 Startup Award uitgereikt. Verder krijgt spoorgoederenvervoer dit jaar een speciale plek op het evenement met een Rail Freight Square met eigen workshop-ruimte ingericht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.