Voslaan (foto: ProRail)

Gevaarlijke spoorwegovergang in Winsum gesloten

De gevaarlijke spoorwegovergang de Voslaan in Winsum waar de afgelopen jaren meerdere ongelukken gebeurden, is gesloten. De noodweg bij de overweg in de Groningse plaats is klaar, waardoor het bestemmingsverkeer gebruik kan maken van een andere, beveiligde spoorwegovergang.

Bij de onbewaakte spoorwegovergang de Voslaan raakten op 18 november vorig jaar 17 mensen gewond toen een Arriva-trein na een aanrijding met een melkwagen ontspoorde. In 2014 vonden op deze spoorwegovergang ook al twee ongelukken plaats, waarbij twee mensen op het leven kwamen. Kort na het ongeluk op 18 november maakte ProRail bekend de grond van een boer uit Winsum te pachten om de aanleg van de noodweg mogelijk te maken.

Bewaakte spoorwegovergang

De nieuwe betonnen weg bij Winsum zorgt ervoor dat de Voslaan uikomt op de Meeden, waar het verkeer over een bewaakte overgang kan rijden. De weg kon volgens ProRail eerder worden opengesteld dan gepland, omdat er extra snel drogende betonmortel is gebruikt. Door de relatief hoge temperaturen kon het beton snel uitharden.

Bij Rheden is vorige maand ook een onbewaakte spoorwegovergang gesloten, nadat er een soortgelijke noodweg is aangelegd.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.