Voslaan (foto: ProRail)

Treinen toeteren niet meer bij gevaarlijke overweg in Winsum

Treinen hoeven vanaf donderdag niet langer te toeteren bij de onbewaakte overweg in Winsum, waar afgelopen november een ongeluk plaatsvond. ProRail en Arriva hebben dit afgesproken met de omwonenden, die last hadden van dit getoeter. Machinisten van Arriva moesten hier enkele weken toeteren, nadat er bij een botsing tussen een trein en een melkwagen enkele geworden vielen.

Na dit ongeval plaatste ProRail bij de gevaarlijke overweg de zogenaamde ‘fluitborden’. Hiermee krijgen machinisten de taak om te toeteren, wat normaal bijvoorbeeld bij mist gebeurt. In dit geval was het een waarschuwing voor overstekende weggebruikers, die zo door zouden hebben dat er een trein aankwam.

Extra beveiliging

Nog maar enkele weken geleden spanden nabestaanden een kort geding aan, waarin zij eisten dat de overweg in de Voslaan van Winsum met bijzondere maatregelen extra zou worden beveiligd. De rechter besloot echter om ProRail en Arriva toe te staan om machinisten te laten toeteren bij deze specifieke overweg. Er werden geen extra beveiligingsmaatregelen genomen.

De overlast voor omwonenden blijkt echter te groot, waardoor het toeteren per direct stopt. Overigens sluit de overweg binnenkort, omdat ProRail al een noodweg aan heeft gelegd. Na uitharding van de noodweg zal die worden gebruikt en zal al het treinverkeer via deze weg worden omgeleid naar een met overwegbomen beveiligde overweg, iets verderop in Winsum.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Treinen toeteren niet meer bij gevaarlijke overweg in Winsum | SpoorPro.nl
Voslaan (foto: ProRail)

Treinen toeteren niet meer bij gevaarlijke overweg in Winsum

Treinen hoeven vanaf donderdag niet langer te toeteren bij de onbewaakte overweg in Winsum, waar afgelopen november een ongeluk plaatsvond. ProRail en Arriva hebben dit afgesproken met de omwonenden, die last hadden van dit getoeter. Machinisten van Arriva moesten hier enkele weken toeteren, nadat er bij een botsing tussen een trein en een melkwagen enkele geworden vielen.

Na dit ongeval plaatste ProRail bij de gevaarlijke overweg de zogenaamde ‘fluitborden’. Hiermee krijgen machinisten de taak om te toeteren, wat normaal bijvoorbeeld bij mist gebeurt. In dit geval was het een waarschuwing voor overstekende weggebruikers, die zo door zouden hebben dat er een trein aankwam.

Extra beveiliging

Nog maar enkele weken geleden spanden nabestaanden een kort geding aan, waarin zij eisten dat de overweg in de Voslaan van Winsum met bijzondere maatregelen extra zou worden beveiligd. De rechter besloot echter om ProRail en Arriva toe te staan om machinisten te laten toeteren bij deze specifieke overweg. Er werden geen extra beveiligingsmaatregelen genomen.

De overlast voor omwonenden blijkt echter te groot, waardoor het toeteren per direct stopt. Overigens sluit de overweg binnenkort, omdat ProRail al een noodweg aan heeft gelegd. Na uitharding van de noodweg zal die worden gebruikt en zal al het treinverkeer via deze weg worden omgeleid naar een met overwegbomen beveiligde overweg, iets verderop in Winsum.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.