Spooronderdoorgang, Kanaalweg Leiden Lammerschans, foto: ProRail

Spooronderdoorgang bij Leiden ligt op zijn plek

De nieuwe spooronderdoorgang bij Leiden Lammenschans is afgelopen weekend op zijn plek gereden. Het tunneldek van 1400 ton en 34 bij 20 meter gaat onder het spoor in Leiden door, zodat vanaf midden volgend jaar fietsers en auto’s via de tunnel kunnen rijden in plaats van gebruik te maken van de spoorwegovergang.

De onderdoorgang zorgt ervoor dat de binnenstad van Leiden straks beter bereikbaar is. Daarnaast maken deze aanpassingen het mogelijk om op termijn meer treinen te laten rijden over het spoortraject tussen Leiden en Utrecht.

Bouwwerkzaamheden

Voor de werkzaamheden aan het spoor bij Leiden Lammenschans wordt het verkeer rond de Kanaalweg al sinds mei omgeleid. Omwonenden ondervinden hier overlast van. Voor het plaatsen van het tunneldek afgelopen weekend moesten eerst spoor, ballast en bovenleidingen worden verwijderd, om na de operatie weer allemaal te worden teruggeplaatst. Als gevolg daarvan reden het hele weekend geen treinen maar bussen tussen stations Alphen en Leiden Centraal.

Spoorbeheerder ProRail werkt in dit project nauw samen met de gemeente Leiden. ProRail verzorgt de voorbereiding en de begeleiding van de bouw. Max Bögl Nederland is als aannemer voor het project gecontracteerd. De werkzaamheden aan de spoorwegonderdoorgang zijn midden volgend jaar afgerond.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Spooronderdoorgang bij Leiden ligt op zijn plek | SpoorPro.nl
Spooronderdoorgang, Kanaalweg Leiden Lammerschans, foto: ProRail

Spooronderdoorgang bij Leiden ligt op zijn plek

De nieuwe spooronderdoorgang bij Leiden Lammenschans is afgelopen weekend op zijn plek gereden. Het tunneldek van 1400 ton en 34 bij 20 meter gaat onder het spoor in Leiden door, zodat vanaf midden volgend jaar fietsers en auto’s via de tunnel kunnen rijden in plaats van gebruik te maken van de spoorwegovergang.

De onderdoorgang zorgt ervoor dat de binnenstad van Leiden straks beter bereikbaar is. Daarnaast maken deze aanpassingen het mogelijk om op termijn meer treinen te laten rijden over het spoortraject tussen Leiden en Utrecht.

Bouwwerkzaamheden

Voor de werkzaamheden aan het spoor bij Leiden Lammenschans wordt het verkeer rond de Kanaalweg al sinds mei omgeleid. Omwonenden ondervinden hier overlast van. Voor het plaatsen van het tunneldek afgelopen weekend moesten eerst spoor, ballast en bovenleidingen worden verwijderd, om na de operatie weer allemaal te worden teruggeplaatst. Als gevolg daarvan reden het hele weekend geen treinen maar bussen tussen stations Alphen en Leiden Centraal.

Spoorbeheerder ProRail werkt in dit project nauw samen met de gemeente Leiden. ProRail verzorgt de voorbereiding en de begeleiding van de bouw. Max Bögl Nederland is als aannemer voor het project gecontracteerd. De werkzaamheden aan de spoorwegonderdoorgang zijn midden volgend jaar afgerond.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.