Treinstation Waddinxveen Triangel, foto: ProRail

Contract getekend voor bouw station Waddinxveen Triangel

ProRail heeft aannemer Gebr. De Koning uit Papendrecht de opdracht gegund om het nieuwe station Waddinxveen Triangel te bouwen. Daarvoor ondertekenden de partijen vorige week het contract. De aannemer gaat nu aan de slag met het definitieve ontwerp van het station en een gedetailleerde uitvoeringsplannning. De contractwaarde is 6,7 miljoen euro.

Provincie Zuid-Holland, ProRail, NS en de gemeente Waddinxveen investeren gezamenlijk in een kwaliteitsverbetering van de spoorverbinding tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. Waddinxveen Triangel is een van de twee nieuwe stations die op dit traject zullen verrijzen. Het andere station is Boskoop Snijdelwijk.

Spoorlijn

Station Waddinxveen Triangel ligt ongeveer 1,5 kilometer ten zuiden van het bestaande station Waddinxveen. Het perron komt aan de kant van de nieuwe woonwijk Triangel te liggen. Een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder het spoor verbindt de wijk met het industrieterrein Coenecoop aan de andere kant van het spoor. Station Waddinxveen Triangel wordt in het voorjaar van 2018 in gebruik genomen.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.