Directeur Luis Contreras van AmePower en directeur Martien Janse van Strukton Rolling Stock ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst

Strukton betreedt markt vermogenselektronica rail in VS

Strukton Rolling Stock heeft zijn positie in de Noord-Amerikaanse markt verstevigd door een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen met AmePower. De bedrijven gaan samenwerken op de markt van vermogenselektronica voor railvoertuigen. Ze helpen gezamenlijk opdrachtgevers met het zo duurzaam, flexibel en efficiënt mogelijk vernieuwen of nieuw bouwen van hun vloot railvoertuigen.

Strukton Rolling Stock en AmePower werken al enkele jaren samen. Belangrijke projecten zijn bijvoorbeeld het gezamenlijk upgraden van een elektrische locomotief met hoog vermogen en het vernieuwen van de tractiesystemen van de A650-metrostellen in Los Angeles. Talgo verwierf de opdracht van LACMTA, de vervoersautoriteit van Los Angeles.

Rollend materieel

Strukton Rolling Stock is een specialist op het gebied van vermogenselektronica voor rollend materieel en voert wereldwijd projecten uit. Strukton leverde in 2007 nieuwe aandrijfsystemen voor de vliegveldshuttles op luchthaven O’Hare in Chicago. De levensduur van de shuttles werd hierdoor met twintig jaar verlengd.

Directeur Martien Janse van Strukton Rolling Stock: “De Verenigde Staten hebben uitstekende OV-systemen, zowel heavy rail als light rail. Met onze jarenlange ervaring in het uitvoeren van renovatieprojecten kunnen wij een lange levensduur garanderen voor de vele voertuigvloten die in de VS in operatie zijn.”

Samenwerking

AmePower opereert in verschillende markten, waaronder de transport- en mijnsector. Directeur Luis Contreras van AmePower: “Wij kennen de Amerikaanse markt en hebben twintig jaar ervaring in de vermogenselektronica, maar Strukton Rolling Stock voegt specialistische kennis toe op het gebied van het spoor. Bovendien brengt Strukton flexibiliteit en duurzaamheid door zijn geavanceerde en modulaire technologie.”

De samenwerking met AmePower is een van de eerste stappen van Strukton in de Noord-Amerikaanse markt. Het in Columbia (MD) gevestigde Strukton Rail North America is officieel geopend op 1 september 2016. Strukton Rail North America is in de Verenigde Staten het aanspreekpunt voor Strukton Rail, de grootste private spooraannemer in Europa, en richt zich op twee specialismen: assetmanagement voor rail en rolling stock.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.