Werkzaamheden spoorbrug over de A1, foto: Rijkswaterstaat

Werkzaamheden spoorbrug uitgelopen door ‘taaie steunpunten’

De werkzaamheden aan de spoorbrug over de A1 bij Muiderberg zijn wat uitgelopen. Hoewel het slopen van de eerste delen van de brug over de weg afgelopen weekend voorspoedig verliepen, bleken de steunpunten van de oude spoorbrug taaier dan voorzien. Ondanks dat er grote machines worden ingezet bij het slopen van de brug, gaan de werkzaamheden langzamer dan verwacht. Volgens ProRail wordt ‘alles op alles gezet om vrijdag de nieuwe spoorbrug in gebruik te nemen.

Op dit moment wordt de nieuwe spoorbrug op zijn plaats geschoven en aangesloten op het landelijke spoornetwerk.

Spoorbrug

Op de plek van de oude spoorbrug komt een nieuwe brug om meer ruimte vrij te maken voor het wegverkeer. De nieuwe brug, die nu aan de Amersfoortse zijde ligt wordt straks met een speciale installatie en via een voorgebouwde schuifbaan richting Amsterdam getrokken en geschoven. Deze komt vervolgens op de plek van de oude spoorbrug. De vrije overspanning van de nieuwe brug is groter dan bij de vorige brug, waardoor er meer rijbanen onderdoor kunnen.

Als de nieuwe brug op zijn plek ligt dan wordt deze met sporen, kabels, leidingen en baanapparatuur aangesloten op de sporen richting Weesp en de sporen aan de andere kant naar Almere. Het is de bedoeling dat vrijdagmiddag treinen over de nieuwe brug gaan rijden.

Lees ook:

Rijkswaterstaat verplaatst spoorbrug over de A1

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.