Tests met communicatienetwerk LTE door Bombardier

Bombardier beproeft communicatienetwerk LTE

Bombardier heeft succesvolle tests uitgevoerd met LTE-netwerken in een laboratorium in het Zweedse Kista. Daarbij werden snelheden tot tweehonderd kilometer per uur gesimuleerd. Bombardier voerde de tests uit in samenwerking met technologiebedrijven Ericsson, Huawei, Nokia and ZTE. LTE staat voor Long-Term Evolution en maakt gebruik van 4G-netwerken. Het communicatiesysteem wordt gezien als een van de mogelijke opvolgers van het communicatiesysteem voor het spoor GSM-R.

De bedrijven voerden in totaal elf tests uit om vast kunnen te stellen of de LTE-netwerken communicatie gebaseerde treincontrole (CBTC) en multiservice oplossingen kunnen ondersteunen. Voorbeelden van multiservice oplossingen zijn televisie uitgezonden in een gesloten omgeving, spraak, perroninformatie, advertenties en WiFi voor passagiers.

LTE-netwerk

Communicatie gebaseerde treincontrole maakt gebruik van locatiebepaling en datacommunicatie met een hoge capaciteit die automatische treinprotectie, -operatie en controlefuncties ondersteunt. Met meer nauwkeurige informatie over de treinpositie kan de verkeersleiding het treinverkeer efficiënter en veiliger regelen, zo is de verwachting.

CBTC-systemen zijn volgens Bombardier betrouwbaarder dan de wat oudere spoorsystemen voor treincontrole, er is minder baanapparatuur nodig en er het spoor wordt beter benut. Charlotta Sund van Ericsson: “De resultaten van de tests zijn veelbelovend. We gaan door met het testen van diverse modems om er zeker van te zijn dat we voor robuuste LTE-netwerken voor het spoor kunnen zorgen. We richten ons op de ontwikkeling van oplossingen die voor verhoogde spoorveiligheid zorgen via communicatie gebaseerde treincontrole en CCTV, maar ook geavanceerde entertainment voor passagiers.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bombardier beproeft communicatienetwerk LTE | SpoorPro.nl
Tests met communicatienetwerk LTE door Bombardier

Bombardier beproeft communicatienetwerk LTE

Bombardier heeft succesvolle tests uitgevoerd met LTE-netwerken in een laboratorium in het Zweedse Kista. Daarbij werden snelheden tot tweehonderd kilometer per uur gesimuleerd. Bombardier voerde de tests uit in samenwerking met technologiebedrijven Ericsson, Huawei, Nokia and ZTE. LTE staat voor Long-Term Evolution en maakt gebruik van 4G-netwerken. Het communicatiesysteem wordt gezien als een van de mogelijke opvolgers van het communicatiesysteem voor het spoor GSM-R.

De bedrijven voerden in totaal elf tests uit om vast kunnen te stellen of de LTE-netwerken communicatie gebaseerde treincontrole (CBTC) en multiservice oplossingen kunnen ondersteunen. Voorbeelden van multiservice oplossingen zijn televisie uitgezonden in een gesloten omgeving, spraak, perroninformatie, advertenties en WiFi voor passagiers.

LTE-netwerk

Communicatie gebaseerde treincontrole maakt gebruik van locatiebepaling en datacommunicatie met een hoge capaciteit die automatische treinprotectie, -operatie en controlefuncties ondersteunt. Met meer nauwkeurige informatie over de treinpositie kan de verkeersleiding het treinverkeer efficiënter en veiliger regelen, zo is de verwachting.

CBTC-systemen zijn volgens Bombardier betrouwbaarder dan de wat oudere spoorsystemen voor treincontrole, er is minder baanapparatuur nodig en er het spoor wordt beter benut. Charlotta Sund van Ericsson: “De resultaten van de tests zijn veelbelovend. We gaan door met het testen van diverse modems om er zeker van te zijn dat we voor robuuste LTE-netwerken voor het spoor kunnen zorgen. We richten ons op de ontwikkeling van oplossingen die voor verhoogde spoorveiligheid zorgen via communicatie gebaseerde treincontrole en CCTV, maar ook geavanceerde entertainment voor passagiers.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.