Familiedag DoorStroomStation Utrecht

Familiedag op bouwterrein DoorStroomStation Utrecht

Op het bouwterrein waar aan het grote spoorproject DoorStroomStation Utrecht wordt gewerkt vond afgelopen weekend een familiedag plaats voor medewerkers van U-centRraal, ProRail en Movares. De ruim zeshonderd aanwezigen woonden rond de keet van consortium U-centRaal diverse demonstraties bij. “Sommige medewerkers werken wel dertig uur in een weekend. Op deze manier kunnen hun familieleden zien waar ze zo hard aan werken”, vertelt woordvoerder Mireille Ros van Movares.DoorStroomStation Utrecht is een spoorproject om het spoornetwerk rond Utrecht Centraal betrouwbaarder te maken. Het doel is om het aantal storingen terug te brengen en het treinverkeer sneller door te laten stromen. Daarvoor worden de sporen aan de noord- en zuidzijde van Utrecht Centraal vernieuwd en in rechte banen gelegd. Ook wordt het verouderde treinbeveiligingssysteem B-Relais vervangen door een moderne variant. Het DSSU-werkgebied strekt zich uit van Vleuten tot Driebergen en van Maarssen tot Houten.

Vernieuwen spoorknooppunt

ProRail heeft in 2013 de bouwcombinatie U-centRaal (VolkerRail en BAM Rail) vof opdracht verleend voor het vernieuwen van het spoornetwerk rondom Utrecht Centraal. Ingenieursbureau Movares was al vanaf 2007 betrokken bij het ontwerp. In 2017 moeten de werkzaamheden afgerond zijn, maar tot die tijd wordt er hard gewerkt.

Tijdens de familiedag demonstreerde spooraannemer VolkerRail hoe een thermietlas wordt gemaakt, de 
techniek waarmee spoorstaven en ander vaste onderdelen van het spoornet aan elkaar worden bevestigd. Ook konden de aanwezigen de Kirow-kraan bezichtigen en ritten maken met stoomlocomotieven uit 1956.

Familiedag DoorStroomStation Utrecht

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.