Onderdoorgang, Willem II passage, station Tilburg

Onderdoorgang station Tilburg Centraal geopend

De gemeente Tilburg heeft vorige week de nieuwe Willem II passage geopend. Deze nieuwe passage voor fietsers en voetgangers loopt onder het spoor door en verbindt de binnenstad van Tilburg met de Spoorzone.

ProRail verzorgde samen met aannemer Besix de ruwbouw van de onderdoorgang. De tunneldelen werden in  oktober 2014 tijdens een zesdaagse buitendienststelling ingeschoven. De gemeente nam zelf de afbouw voor haar rekening. Bijzonder is dat de tunnel is voorzien van ledverlichting die reageert op de voorbijgangers.

Onderdoorgang

Door de ingebruikname van deze nieuwe onderdoorgang kan het trein- en wegverkeer elkaar op een veilige manier kruisen. Naast het risico op ongelukken, kunnen overwegen in de storing raken en leiden tot hinder voor trein- en wegverkeer.

Op dit moment wordt er nog volop verder gebouwd aan station Tilburg Centraal. Het is de bedoeling dat de interwijkverbinding nog voor de start van de Tilburgse Kermis opengaat. Na 2016 wordt het monumentale dak opgeknapt en komen er nieuwe fietsenstallingen aan de noord- en zuidzijde van het station.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderdoorgang station Tilburg Centraal geopend | SpoorPro.nl
Onderdoorgang, Willem II passage, station Tilburg

Onderdoorgang station Tilburg Centraal geopend

De gemeente Tilburg heeft vorige week de nieuwe Willem II passage geopend. Deze nieuwe passage voor fietsers en voetgangers loopt onder het spoor door en verbindt de binnenstad van Tilburg met de Spoorzone.

ProRail verzorgde samen met aannemer Besix de ruwbouw van de onderdoorgang. De tunneldelen werden in  oktober 2014 tijdens een zesdaagse buitendienststelling ingeschoven. De gemeente nam zelf de afbouw voor haar rekening. Bijzonder is dat de tunnel is voorzien van ledverlichting die reageert op de voorbijgangers.

Onderdoorgang

Door de ingebruikname van deze nieuwe onderdoorgang kan het trein- en wegverkeer elkaar op een veilige manier kruisen. Naast het risico op ongelukken, kunnen overwegen in de storing raken en leiden tot hinder voor trein- en wegverkeer.

Op dit moment wordt er nog volop verder gebouwd aan station Tilburg Centraal. Het is de bedoeling dat de interwijkverbinding nog voor de start van de Tilburgse Kermis opengaat. Na 2016 wordt het monumentale dak opgeknapt en komen er nieuwe fietsenstallingen aan de noord- en zuidzijde van het station.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.