Impressie van de aan te leggen metrotunnel in Frankfurt, bron: DB Netz AG, CADMAN

BAM gaat metrotunnel in Frankfurt aanleggen

BAM heeft een opdracht gewonnen voor de bouw van een metrotunnel in Frankfurt. Deze wordt door Wayss und Freytag Ingenieurbau, de Duitse tunnelspecialist van BAM, aangelegd. De twee kilometer lange dubbelsporige tunnel wordt aangelegd in de nieuwe wijk Gateway Gardens. Het gaat om een opdracht met een waarde van ongeveer 220 miljoen euro.

Opdrachtgever van het infrastructuurproject is spoorbeheerder DB Netz AG. De tunnel wordt gebouwd volgens de openbouwputmethode en is ongeveer elf meter breed en zes meter hoog. Wayss & Freytag Ingenieurbau zal bij de bouw ongeveer 900.000 vierkante meter grond verplaatsen en 180.000 vierkante meter beton verwerken. Naar verwachting zal de tunnel eind 2019 in gebruik worden genomen.

Nieuwe wijk

Gateway Gardens is een wijk nog te ontwikkelen wijk vlakbij de luchthaven van Frankfurt. Op het terrein van 35 hectare verrijzen kantoren, dienstencentra, hotels, conferentie- en tentoonstellingscentra en horeca- en winkelfaciliteiten rond een centraal park. De bewoners kunnen straks profiteren van de centrale ligging en de uitstekende verbindingen per vliegtuig, trein en auto.

Wayss & Freytag Ingenieurbau werkt momenteel aan de aanleg van de vierhonderd meter lange Europagarten tunnel in Frankfurt, die in augustus 2016 wordt opgeleverd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.