Infografic Zuidasdok, treinstation

Minister Schultz ondertekent tracébesluit Zuidasdok

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft het Tracébesluit Zuidasdok ondertekend. Daarmee is onder andere een belangrijke stap gezet voor de uitbreiding en modernisering van station Amsterdam Zuid. In het project Amsterdam Zuid wordt aan het station gewerkt en de ringweg A10 Zuid verbreed. Het grote bouwproject bij de Amsterdamse Zuidas start in 2017.

Door de komst van de Noord/Zuidlijn in 2017 en de groei van het treinverkeer op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad zal het aantal reizigers enorm toenemen. Waar het treinstation nu dagelijks al 80.000 reizigers verwerkt, worden dat er in 2017 naar verwachting 250.000. Amsterdam Zuid wordt een belangrijk knooppunt in het verbeterde vervoersnetwerk rond Zuidas en Amsterdam.

Station Amsterdam Zuid

Minister Schultz van Haegen: “De A10 en het station Amsterdam Zuid zijn van groot belang voor de bereikbaarheid van dit economisch belangrijke gebied. We zorgen er met dit project voor dat de Zuidas zich verder kan ontwikkelen tot een toplocatie voor internationale bedrijven, winkels en nieuwe woningen.”

De aanleg van de A10 tunnel en de uitbreiding van station Amsterdam Zuid in het dichtbebouwde Zuidasgebied worden als een flinke uitdaging gezien. Het is onvermijdelijk dat de werkzaamheden voor overlast en minder goede bereikbaarheid gaan zorgen. Daarom is hinderbeperking tijdens de bouw ook een belangrijk wegingscriterium in de aanbesteding van het Zuidasdok. In het project Zuidasdok werken Rijkswaterstaat, ProRail en gemeente Amsterdam samen. Met de werkzaamheden is een bedrag van 1,9 miljard euro gemoeid. Naar verwachting is het project in 2028 afgerond.

Lees ook:

Twee consortiums in race om project Zuidasdok

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.