RET ontvangt certificaat van Ricardo Rail

RET ontvangt ISO 55001 certificaat van Lloyd’s Register

Stadsvervoerder RET heeft van certificeringsinstelling Lloyd’s Register het ISO 55001-certificaat ontvangen. ISO 55001 is een internationale norm die de eisen voor het ontwikkelen, implementeren, onderhouden en verbeteren van een assetmanagement-systeem specificeert. De norm beschrijft welke elementen in een assetmanagementsysteem moeten zitten en hoe deze met elkaar verbonden zijn. De organisatie is zelf verantwoordelijk voor de invulling daarvan.

De RET kan zich met het ISO 55001-certificaat meten met internationale bedrijven als Unilever, Havenbedrijf Rotterdam en Shell. Assetmanagement zorgt ervoor dat spoorbedrijven een optimaal onderhoudsproces hebben vanaf het moment dat spoormaterialen worden aangeschaft tot op het moment dat ze uitstromen. Het uitgangspunt daarbij is dat de infrastructuur beschikbaar en betrouwbaar is, tegen lage levenscyclus-kosten.

Certificering

Directeur Techniek Paul Lorist van RET nam het certificaat in ontvangst: “Deze certificering geeft aan dat de RET op een goede manier met het beheer en onderhoud van de rails, haltes, de systemen en de stations om gaat. Hoge kwaliteit en veiligheid van onze infrastructuur is noodzakelijk om de zeshonderdduizend reizigers uit de regio Rotterdam iedere dag weer openbaar vervoer te kunnen bieden.”

De technisch directeur vertelde dat de RET volgens het ‘Rotterdams model’ werkt. “Dat betekent dat we een integraal openbaar vervoer bedrijf zijn, dat alles in eigen huis heeft om de operatie draaiende te houden. Kennis en kunde is daarbij essentieel en het vermogen om daadwerkelijk in te kunnen grijpen.”

Inframanagement

De afdeling Inframanagement van de RET beheert en onderhoudt 53 metrohaltes, 322 tramhaltes, 162 kilometer metrospoor, 194 kilometer tramspoor, 2 metroremises, 3 tramremises, 468 tramwissels, 342 metrowissels, alle tractie-installaties en bovenleidingen. Daarbij is de afdeling verantwoordelijk voor de spoorbeveiliging, reizigersinformatiesystemen en mobilofoonsystemen. [parter ricardo]

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.