ICx, Siemens, Deutsche Bahn

Deutsche Bahn lijdt 1,3 miljard euro verlies in 2015

Deutsche Bahn lijdt voor het eerst sinds 12 jaar verlies. Over 2015 heeft het spoorbedrijf een verlies van 1,3 miljard euro geleden. Volgens Deutsche Bahn is dat vooral aan het goederenvervoer te wijten. “We hebben niet bereikt wat ons hebben voorgenomen”, erkende bestuursvoorzitter Rüdiger Grube woensdag tijdens een persconferentie over de jaarcijfers.

In het spoorgoederenvervoer liep de omzet met 4,3 procent terug tot 98,4 miljard tonkilometers per jaar. Ook was er een afname te zien in het aantal bus- en spoorpassagiers van DB Regio. Dat aantal nam af met 1,2 procent tot 2,5 miljard reizigers. Er was in 2015 alleen een toename te zien in het aantal treinreizigers op lange afstanden. Daar was een toename te zien van 2,2 procent tot 132 miljoen reizigers. Om die reden ging de omzet omhoog naar 40,5 miljard euro.

Toekomstplannen

“Het is nodig om verregaande verbeteringen door te voeren en daarom zijn we gestart met een herstructuringsproces van de groep”, aldus Grube. De toekomstplannen moeten er volgens de topman voor zorgen dat de kwaliteit toeneemt voor de klanten en opnieuw tot economisch succes leiden.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.