Onderzoeksraad publiceert reconstructievideo van treinongeluk Tilburg

Botsing goederentrein en NS-sprinter in Tilburg
Foto: ANP

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft het onderzoek en een reconstructievideo van de treinbotsing in Tilburg gepubliceerd. In maart vorig jaar botste een NS-reizigerstrein achterop een stilstaande goederentrein van DB Schenker. In het rapport concludeert de Raad dat spoorbedrijven onnodige risico’s nemen bij het transport van gevaarlijke stoffen over het spoor. Ook vindt de organisatie dat chemiebedrijven de spoortransporten van gevaarlijke stoffen moeten behandelen als onderdeel van hun bedrijfsproces en dat zij over de veiligheid daarvan duidelijke afspraken met vervoerders moeten maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Onderzoeksraad publiceert reconstructievideo van treinongeluk Tilburg”

Marc Busio|19.03.16|10:46

Waarschijnlijk zal het wel in het rapport staan, maar uit bovenstaand bericht en filmpje wordt het mij niet duidelijk: Waarom moest deze goederentrein uitwijken naar een rangeerspoor ter linkerzijde, terwijl er ter hoogte van Tilburg CS een rangeerspoor ter rechterzijde (noordzijde station) is? Dat bespaart sowieso twee kruisingen en had in dit geval ook een treinongeluk kunnen voorkomen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoeksraad publiceert reconstructievideo van treinongeluk Tilburg | SpoorPro.nl

Onderzoeksraad publiceert reconstructievideo van treinongeluk Tilburg

Botsing goederentrein en NS-sprinter in Tilburg
Foto: ANP

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft het onderzoek en een reconstructievideo van de treinbotsing in Tilburg gepubliceerd. In maart vorig jaar botste een NS-reizigerstrein achterop een stilstaande goederentrein van DB Schenker. In het rapport concludeert de Raad dat spoorbedrijven onnodige risico’s nemen bij het transport van gevaarlijke stoffen over het spoor. Ook vindt de organisatie dat chemiebedrijven de spoortransporten van gevaarlijke stoffen moeten behandelen als onderdeel van hun bedrijfsproces en dat zij over de veiligheid daarvan duidelijke afspraken met vervoerders moeten maken.

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu SpoorPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt. 

start abonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Onderzoeksraad publiceert reconstructievideo van treinongeluk Tilburg”

Marc Busio|19.03.16|10:46

Waarschijnlijk zal het wel in het rapport staan, maar uit bovenstaand bericht en filmpje wordt het mij niet duidelijk: Waarom moest deze goederentrein uitwijken naar een rangeerspoor ter linkerzijde, terwijl er ter hoogte van Tilburg CS een rangeerspoor ter rechterzijde (noordzijde station) is? Dat bespaart sowieso twee kruisingen en had in dit geval ook een treinongeluk kunnen voorkomen.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.