Rail Cargo, goederentrein, OBB

Oostenrijk investeert 14,6 miljard in spoorinfrastructuur

Oostenrijk gaat de komende zes jaar 14,6 miljard investeren in de uitbreiding van de spoorinfrastructuur. Het land investeert daarbij onder meer in de grote railcorridors en de ontwikkeling van terminals voor spoorgoederenvervoer. Spoorwegmaatschappij ÖBB investeert daarnaast een half miljard in nieuw treinmaterieel, waaronder 101 treinstellen.

Transportminister Gerald Klug en directeur Christian Kern van ÖBB spraken tijdens een werkoverleg 1 februari over investeringen in spoorinfrastructuur, de aankoop van nieuw rollend materieel, de toekomst van goederenvervoer en stageprogramma’s. “Iedere euro die wordt geïnvesteerd in goederenvervoer maakt het spoor aantrekkelijker als modaliteit en zorgt ervoor dat de concurrentiepositie van Oostenrijk wordt verhoogd”, benadrukte de minister.

Toekomst spoorgoederenvervoer

Ook de toekomst van het spoorgoederenvervoer werd tijdens het overleg besproken, meldt de website Think-railways.com. Daaruit bleek dat het gezamenlijke doel van het ministerie en ÖBB is om het marktaandeel van het spoorgoederenvervoer van een derde naar veertig procent te vergroten. Om dit doel te bereiken worden in 2016 nieuwe goederenlocomotieven aangeschaft.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.