Betuweroute

ERTMS-programma vraagt spoormarkt om oplossingen

Het ERTMS programmabureau biedt de spoorsector de mogelijkheid om mee te denken over vraagstukken omtrent de uitrol en installatie van het Europese beveiligingssysteem ERTMS. Spoorbedrijven kunnen hun oplossingen naar het bureau sturen, waarna hun inititiatieven worden beoordeeld. In het programmabureau werken het ministerie van Infrastructuur en Milieu, ProRail en NS samen aan de uitrol van ERTMS.

Vraagstukken die nog open staan zijn de haalbaarheid van de uitrol van ERTMS level 2 en GSM-R op grote emplacementen. Verder dienen er oplossingen te komen voor de inbouw of ombouw van On Board Units (OBU’s) in treinmaterieel. Het bureau vraagt de markt verder om mee te denken over kostenbesparingen. Ook initiatieven met betrekking tot de inbouw en vervanging in de infrastructuur zijn welkom.

Oplossingen

Spoorbedrijven kunnen hun oplossingen per mail sturen naar ERTMSinitiatief@ertms-nl.nl. Bedrijven die in aanmerking komen om hun initiatief uit te werken, worden uitgenodigd om een presentatie te geven. Bekijk hier de voorwaarden voor aanmelding.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.