Goederentrein, NMBS, Rijssen, Overijssel

Strukton geselecteerd voor EU-programma Shift2Rail

Strukton Rail gaat deelnemen aan het EU-programma Shift2Rail. De Europese Commissie heeft negentien consortia geselecteerd die mee mogen doen aan het innovatieprogramma. Een van deze consortia, Smart DeMain, bestaat uit Acciona, Cemosa, Deutsche Zentrum für Luft- und Raumfahrt (DLR), Fraunhofer IVI en staat onder leiding van Strukton Rail.

Het consortium dat Strukton Rail leidt, richt zich op het ontwerpen van de volgende generatie infracomponenten en een integrale benadering van het onderhoud aan de infrastructuur. Het spoorbedrijf is ook betrokken bij het lighthouseproject In2Rail. Dit is een project ter voorbereiding van de Shift2Rail-activiteiten.

Selectieproces

Tijdens het langdurige selectieproces hebben de vijf verschillende consortiumpartijen met succes laten zien dat zij goed samenwerken aan de ontwikkeling van innovatieve ideeën die het verschil maken. In Shift2Rail zitten vervoerders, spoorbeheerders, everanciers van rolling stock en infrastructuur, aannemers, IT-specialisten, engineeringbedrijven, onderzoeksinstituten en universiteiten uit diverse Europese landen.

Shift2Rail is een publiek-private samenwerking van de Europese spoorsector en de Europese Commissie. Het biedt, als onderdeel van Horizon 2020, een platform waar onderzoeksactiviteiten voor technologische innovatie in de spoorsector de komende jaren worden gebundeld. Het programma heeft als doel bij te dragen aan het verlagen van de life cycle-kosten van spoorvervoer, het verdubbelen van de spoorcapaciteit en het verbeteren van de betrouwbaarheid en punctualiteit van het spoorvervoer.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.