Dual Inventive, Ubiquitous Rail, MTinfo 3000

Dual Inventive gaat voor ‘Ubiquitous Rail’

Dual Inventive geeft richting in haar denken en doen voor de komende jaren met ‘Ubiquitous Rail’. Ubiquitous staat voor alomtegenwoordig en betekent dat alles met elkaar is verbonden. Het technologiebedrijf voor het spoor beoogt daarmee dat diverse systeemonderdelen en spoorsystemen met elkaar communiceren via het netwerk MTinfo 3000 Cloud.

Dual Inventive biedt communiceren via de cloud nu al bij het aansturen en beheer van werkplekbeveiliging, papierloos werken via een eigen app en het raadplegen van railsensoren. In 2016 komt er daarnaast een eerste automatische trein waarschuwing-systeem op de markt via dit netwerk.

Directeur Lex van der Poel: “Door het toepassen en combineren van onze technologie is het mogelijk om meerdere systemen met elkaar te laten communiceren tot een systeem der systemen. MTinfo 3000 Cloud wordt ingezet als het platform, toegankelijk voor geautoriseerde gebruikers.”

Systeemsprong spoor

“Onze overtuiging is dat alles naar draadloos gaat. De ontwikkeling van internettechnologie en daarmee mogelijke toepassingen voor het spoor gaan razendsnel. Sinds 2007 koppelen wij al producten met elkaar via internet en hebben dit inmiddels uitgebreid naar een eigen secured mobiel draadloos netwerk met wereldwijde dekking.”

Van der Poel verwacht dat Ubiquitous Rail zal zorgen voor de (langverwachte) systeemsprong binnen het spoor. “Deze systeemsprong is noodzakelijk om railvervoer voor nu en naar de toekomst als waardig alternatief te stellen van bijvoorbeeld de snel opkomende zelfrijdende auto. Er is een duidelijke trend waarneembaar waarbij de invloed van de mens wordt geminimaliseerd in vervoersmodaliteiten en de technologie dit overneemt. Met Ubiquitous Rail versterkt Dual Inventive haar positie naar haar toekomstambitie.”

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Dual Inventive gaat voor ‘Ubiquitous Rail’”

Arco Sierts|28.10.16|00:29

Ik vrees dat ik Dual Inventive moet teleurstellen. Een systeemsprong begint niet bij de techniek, maar bij (druk op) innovatie van diensten en processen. Als daar weinig spannends gebeurd, dan blijven nieuwe technieken in de wolken hangen. Want waarom nieuwe technieken toepassen, als we het ook met ‘het oude vertrouwde’ kunnen doen? Da’s de spoorsector ten voeten uit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.